Te vroeg met school gestopt

Wat kan je doen als school drop-out

Het is iets wat helaas steeds vaker gebeurt. Jongeren zitten op school maar komen tot de conclusie dat ze liever andere zaken doen met hun tijd. Een studie is dan wel het laatste waar ze aan denken. Alle maatregelen van de overheid ten spijt stoppen ze voortijdig met hun school om een baan aan te nemen. Wanneer ze eenmaal een poosje aan het werk zijn geweest in die functie komen ze erachter dat het toch niet helemaal hun ding is. De school drop-out zit zich dan ook stierlijk te vervelen bij zijn of haar baan en snakt naar het leventje op school. Dat was de tijd waarin ze konden leren voor een beroep waar hun hart echt lag. Wanneer jou dit ook is overkomen is er goed nieuws voor je.

Kan je nog rekenen

Wil je alsnog van een baan als verkoper of vakkenvuller bij de supermarkt overstappen naar een beroep in de financiële sector, dan is het een goed idee om de opleiding basiskennis BKC te gaan volgen. Dat houdt in dat je de opleiding Basiskennis Calculatie gaat volgen. Wanneer je die aanvult met de studie Basiskennis boekhouden ben je goed voorbereid op een plek in het bedrijfsleven op de financiële afdeling. Zo kan jij jouw rekenvaardigheden alsnog in praktijk brengen.

Betere perspectieven voor jou

Wanneer je een baan in de financiële sector hebt, weet je zeker dat je een beroep hebt waarin je nooit zomaar kan worden ontslagen en waarin je altijd nodig bent bij een bedrijf. Jouw inkomen is een stuk hoger, en je perspectieven zijn ook beter. Dat is de reden waarom steeds meer school drop-outs weer terugstappen in de schoolbanken om weer te gaan studeren. Je zou wel gek zijn als je het niet deed.