Opleidingen volgens de laatste normen

Als je als werkgever binnen de elektrotechniek vindt dat het tijd wordt dat je werknemers een opfriscursus gaan volgen om hun kennis van het vakgebied te verbeteren kun je hiervoor zeker terecht bij Kenteq. Deze opleider verzorgt ook cursussen binnen de metaaltechniek en de installatietechniek.

Certificaten zijn beperkte tijd geldig

In de elektrotechnische branche wordt gewerkt met bepaalde normen. Deze staan bekend als NEN normen. Omdat het om de veiligheid van installaties gaat is het zaak dat je ook aan deze normen voldoet als elektromonteur. Om te leren werken met deze normen kun je speciale cursussen volgen waarvoor je een certificaat kunt behalen als je de cursus met goed gevolg afsluit. De certificaten zijn maar een bepaalde tijd geldig (denk daarbij aan een jaar, soms twee) en als ze bijna verlopen zijn heb je een nieuw nodig om weer in de branche te mogen werken. Dit is zelfs bij wet verplicht.

Hernieuw je certificaat met een incompany opleiding

Bij Kenteq kun je door het volgen van een opfriscursus je certificaat weer hernieuwen of verlengen. Kijk eens op de site naar wat voor cursussen er allemaal mogelijk zijn. Als je het juiste vakgebied hebt geselecteerd kun je ook nog aangeven hoe lang je wilt dat de cursus duurt maar ook wanneer deze gegeven wordt. In de praktijk worden veel cursussen op het bedrijf dat erom verzocht heeft gegeven. Deze incompany cursussen zijn sterk gericht op de beroepspraktijk en hebben als voordeel dat de deelnemers theorie voorgeschoteld krijgen die ze direct in praktijk kunnen brengen. De incompany cursus wordt namelijk op maat gemaakt en heeft dus altijd betrekking op het bedrijf in kwestie. Hierdoor wordt het enthousiasme van de deelnemers alleen maar groter omdat ze ook kunnen zien dat het nut heeft voor hun eigen werk.