Ongebruikte gouden sieraden?

Veel mensen hebben vaak thuis in een doos op zolder of in de kelder wel een aantal sieraden liggen waarmee ze in feite niets doen. De sieraden zijn onderdeel van een erving of zijn tientallen jaren geleden op de kop getikt en vervolgens in een donker hoekje beland. Wanneer je waardevolle sieraden hebt liggen die vervolgens nooit gedragen worden, is dat natuurlijk zonde. De waarde ervan is bovendien misschien wel hoger dan je zelf beseft. Daarom is het een goede zet op je oude gouden sieraden te laten taxeren en eventueel te verkopen.

Vind jouw groothandel

Er zijn veel groothandels die je goud voor je taxeren en dit voor een zeer degelijke prijs van je willen inkopen. De prijs van de taxatie, het omsmelten, verwerken et cetera verschilt per groothandel echter nogal. Een voorbeeld van een groothandel die dit geheel vrijblijvend doet en alleen geld vraagt voor de taxatie zelf is GoudNL. Op de website van GoudNL zie je welke er diensten er worden geleverd op het gebied van taxatie en inkoop omtrent edelmetalen, en aan welke prijzen je dan zou moeten denken. Hierbij kan je ook rekenen op terugkoop garantie, de mogelijkheid van inruil, gratis versturing, gratis verstellen van de maat en de hoogste goudprijs. Bovendien is er sprake van een hoge mate van transparantie, zodat je altijd weet waar je aan toe bent.

Een nieuw doel voor je goud

Heb je nog oude gouden sieraden liggen, zoek dan een groothandel die hier raad mee weet. Aan een dergelijk firma kan je al je gouden sieraden verkopen voor een mooie prijs. Wanneer je de sieraden hebt ingeleverd bij de taxateur, zal deze onderzoeken wat de waarde van de betreffende de sieraden is op basis van marktwaarde, kwaliteit en staat van onderhoud. Aan de hand hiervan zal hij een eerlijke prijs vaststellen voor je sieraden. Dit maakt niet alleen de groothandel blij, maar zorgt er ook voor dat er iets nuttigs gebeurt met de sieraden die anders onaangetast in een hoekje blijven liggen. Bovendien is het natuurlijk erg leuk voor je portemonnee.