Gebruik een ademluchttoestel bij noodgevallen

In alle bedrijven gelden regels omtrent de veiligheid zodat de mensen op de werkvloer veilig kunnen werken. Deze veiligheid kan op verschillende manieren bereikt worden maar in bedrijven waar veel met gevaarlijke stoffen gewerkt wordt of waar veelvuldig van gassen gebruik gemaakt wordt is het zeker belangrijk om te zorgen voor producten die gebruikt kunnen worden om veilig te kunnen ademen.

Producten voor adembescherming

Mocht er een gevaarlijke stof ontsnappen dan is het zaak om alle werknemers zo vlug mogelijk naar buiten te krijgen maar dit is niet altijd even snel mogelijk. Als er nog mensen binnen zijn dienen deze wel iets te hebben waarmee ze aan adembescherming kunnen doen. Voor deze adembescherming en zodat mensen gewoon kunnen door blijven ademen terwijl ze nog binnen zijn kunnen maskers, ademluchtcilinders of vluchtsets gebruikt worden maar ook ademluchttoestellen zijn een goede optie.

Kies een goed ademluchttoestel

Een ademluchttoestel bestaat uit een masker en een longautomaat of een zuurstoffles die eraan gekoppeld is. Als er door bijvoorbeeld een ongeval of een manco aan een bepaalde machine gevaarlijke stoffen vrijkomen kun je het beste direct een masker opzetten als dit beschikbaar is. Daarmee kun je veilig ademen zonder dat het je gezondheid schaadt en als het nodig is ook nog andere mensen in veiligheid brengen door naar buiten te gaan.

Win eerst advies in

Een ademluchttoestel is een vrij prijzige aankoop maar wel een must voor bedrijven waarin met gevaarlijke stoffen gewerkt wordt. Bij een speciaalzaak kun je dergelijke toestellen dan ook aanschaffen maar als je niet goed weet welke het meest geschikt is voor jouw bedrijf, win dan eerst even wat extra informatie in. Zij kunnen je precies vertellen wat het beste is zodat jij straks een goed toestel hebt dat ook voldoet in kritieke situaties.